ДПС е във възход.Движението бе наречено тихият победител на изборите.  На

...
 ДПС е във възход.Движението бе наречено тихият победител на изборите.  На
Коментари Харесай

ДПС с отличен резултат на вота, разширява влиянието си, ключова е ролята на Делян Пеевски

 ДПС е във напредък.

Движението бе наречено " тихият победител на изборите ". 

 

На локалните избори Движение за права и свободи регистрират отличен резултат и като уголемение на въздействието, и като безспорна численост на общински съветници и на брой общини.Това съобщи издателят на 24rodopi.com Илхан Андай в изборното студио на bTV.


Движение за права и свободи е втора политическа мощ, върнаха си емблематични общини като Никола Козлево и Дулово, завоюваха Сунгурларе, а в бастиона – област Кърджали, партията взе 7 от 7 общини и то на всички места с растеж.

 

В Североизточна България - в областите Шумен, Разград и Търговище, Движение за права и свободи остават огромен фактор, добави той.

Движение за права и свободи върви по пътя на разширение на въздействието и увеличението на резултатите и на идващите парламентарни избори, което е една от задачите на партията, сподели още Андай.

Той е безапелационен, че повишението на резултатите е поради по-стройната организация на работата на тези избори и основната роля за това е на съпредседателя на Парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Делян Пеевски се намеси на терен в средата на акцията, обиколи районите.

 

За разлика от Карадайъ, който беше 72 часа в Кърджали, Пеевски пристигна единствено за 2 часа в града, сложи дилемите и сподели: „ Оттук нататък няма да има викания, само че ще има работа, тъй че всеки ден хората да усещат, че имат кмет, който взема решение проблемите “, сподели Андай.

 

„ Стратегията Пеевски вкара О2 в артериите на изборното Движение за права и свободи “, уточни още Андай.

На някои това им се хареса, други гледаха уплашено, само че след това се стегнаха. Факт е, че секционните разбори сочеха доникъде на акцията едни резултати, а по-късно те се усилиха и видяхте какво се случи на 29 октомври, добави той.

На въпроса за какво Карадайъ беше изтеглен от акцията, Илхан Андай отговори: „ Стилът на Карадайъ е привършен към този момент “.

По отношение на промяната на кмета на Кърджали, Андай съобщи: „ При Хасан Азис ситуацията е малко по-сложно. Той има насъбрани негативи в последните години ”. „ Носеше и доста дини под една мишница – заместник-председател на партията, кмет на Кърджали, академични учител ”, изясни Андай.

Той е безапелационен, че увеличените гласове за Ерол Мюмюн на изборите са доказателство, че новият кмет на Кърджали е разширил периферията на гласоподавателите, измежду които са и доста българи.

По мотив сглобката в страната той съобщи, че чака бърз разбор в ГЕРБ идната седмица и би могло да се направи нов формат, тъй като „ при тази ниска интензивност всеки в страната би се стреснал какво би се получило при парламентарни избори със същите муцуни “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР